De betonvloer expert

voor uw project

FAQ

Hieronder ziet u de meest voorkomende vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe kan ik de hoeveelheid beton (m3s) berekenen?

Lengte x breedte x hoogte (dikte) in meters = aantal m3 (kuub) beton.

Houdt rekening met inklinking en meetcorrectie! Het is verstandig om 10% meer te bestellen, voorkom dure nalevering! Beter iets teveel bestellen dan te weinig!

Rekenvoorbeeld:

Uw project is 10 x 3 meter. Dikte vloer is 10cm.

Rekensom: 10 x 3 = 30 m2 x 0,10 (10cm) = 3 m3
Inklinking en meetcorrectie: 3 m3 x 10% = 0,3 m3

= beton benodigd

Totaal te bestellen: m3`s 3 m3 + 0,3 m3 = 3,3 m3 (afgerond wordt dit 3,5 m3 beton).

Moet ik het beton zelf storten en/of afwerken?

Die keuze is aan u! U kunt ten tijde van de vrijblijvende aanvraag zelf aangeven of u uw betonklus zelf gaat uitvoeren (storten en indien nodig afwerken). Of u geeft aan, in uw geheel vrijblijvende aanvraag, dat u prijs voor de All-in uitvoering aanvraagt.

Storten jullie ook woonbetonvloeren (designvloeren)?

Wij bieden helaas geen ondersteuning in woonbetonvloeren, ook wel designvloeren genoemd. Dit komt doordat deze vloeren een geheel andere aanpak vereisen.

Beton leveren en storten op zaterdag

Op dit moment leveren en storten wij geen beton op zaterdag.

Hoe lang van tevoren bestellen?

Ten tijde van de vrijblijvende offerte aanvraag geeft u uw gewenste stortdatum aan. Wij zullen vervolgens – na akkoord levering – contact met u opnemen om de definitieve datum en tijdstip van levering met u te bespreken.

Hoog- laagwatertoeslagen

Beton bestaat uit meerdere grondstoffen, waaronder zand, cement en grind. Deze grondstoffen worden veelal via het water aangevoerd naar de betoncentrales.

Indien er aanhoudende natte of droge periodes voorkomen i.v.m. een stijgende of een dalende waterpeil, zal dit ook aan de afnemers doorberekend worden.

Met het dalende waterpeil daalt immers ook de laadcapaciteit van de schepen. Omgekeerd betekent dit, dat voor een gelijke hoeveelheid lading meer scheepsruimte nodig is.

Mede hierdoor spreken wij hierover een hoog- laagwater toeslagen. Deze wordt berekend aan de hand van de waterstanden, u kunt de waterstanden bijvoorbeeld volgen via de websites: waterpeilen.nl of interrijn.com

Kan ik een bestelling verzetten?

Het is mogelijk om de stortdatum te verzetten, indien dit 48 uur van te voren aan ons wordt doorgegeven. U ontvangt een bevestiging hierover via de e-mail. Samen met u zoeken wij vervolgens naar een geschikte stortdatum.

Kan ik een bestelling annuleren?

Het is mogelijk om de betonlevering te annuleren indien dit 48 uur van te voren aan ons wordt doorgegeven. U ontvangt een bevestiging hierover via de e-mail.

Indien u de bestelling binnen 24 uur of korter voor de afgesproken datum van aanvang van de werkzaamheden annuleert, dan zijn wij helaas genoodzaakt om annuleringskosten van 25% van de geoffreerde prijs te berekenen.

Wat kost beton per m3?

De kosten van een m3 beton is sterk afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

  • Vrachtkosten en toelages
  • Gebruik van een (mixer)pomp
  • Toepassingsgebied (fundering / wand / afwerkvloer, etc.)
  • Leveringstijdstip
  • Levering op een eiland
Betonstorten / afwerken met regen

Bij (grote) kans op regen tijdens het afwerken van de betonvloer, mag het storten in principe niet doorgaan. Als er tijdens het afwerken veel regen op de vloer valt, zal de vloer niet goed af te werken zijn. Dit risico moet zoveel mogelijk vermeden dienen te worden!

Wat is de uitstraling van een gevlinderde betonvloer?

Een betonvloer heeft een robuuste, natuurlijke uitstraling met een industriële look. Een gevlamd uiterlijk (spaanslagen) is normaal voor een afgewerkte betonvloer.

Beton is een natuurproduct, door het weersafhankelijk droogproces kan imperfectie ontstaan, beton kan werken (krimpen en uitzetten) en daardoor scheuren.

Er kan (kleur)verschil in de afwerking zitten tussen de afwerking met de hand en/of machinaal. Op bepaalde plekken kan een afwerkmachine niet komen, deze plekken worden handmatig met een spaan afgewerkt. Hierdoor kan kleurverschil ontstaan, dit is niet te voorkomen omdat er machinaal meer druk op de spanen wordt uitgeoefend.

Schoonmaakplek voor betonmixer en betonpomp

Na de lediging van de betonmixer zal de chauffeur de goot schoon willen spoelen. Als de betonstort erin zit, word ook de betonpomp schoongemaakt. U dient hier vooraf over na te denken of dit bij u mogelijk is en waar dit plaats kan vinden. Zo niet, geef dit dan van te voren duidelijk aan!

Heb ik restafval van beton?

Na het storten blijft bij het gebruik van een aanhangwagenpomp ongeveer een halve kuip aan (uitgewassen) restbeton over.

Vloerverwarming

Wanneer er vloerverwarming is opgenomen in uw vloer, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen.

Het is raadzaam daarvoor een opstook- afkoelprotocol te hanteren. Deze is hier gratis te downloaden!

Tip:

Download en print deze opstook- afkoelprotocol en bewaar deze bij uw cv-installatie, vloerverwarmingsinstallatie. Geef er ook één aan uw installateur.

Wachttijd beton voor belasting

Gestorte of (monolitisch) afgewerkte betonvloeren mogen gedurende 3 dagen na vervaardiging niet worden belast. Voetgangersverkeer mag na deze wachttijd worden toegelaten. Na 28 dagen kan de betonvloer door het normale verkeer (waarvoor deze ontworpen is) worden belast.

Afwerktips bij het vlinderen van de betonvloer
  1. Loop alleen over de vloer indien echt nodig. Loop tijdens het vlinderen zoveel mogelijk in een gunstige lijn. Vlinder je voetstappen gelijk uit de betonvloer!
  2. Pas de stand van je bladen, je schuurbord en je vloerspaan aan, aan de hardheid van het beton en de afwerkfase waarin je zit. In eerdere fasen van het afwerken, hoeft de vloer nog niet glad maar wel vlak gemaakt worden. Hoe harder de betonspecie wordt, hoe hoger de bladen gezet worden. Zet ze niet te hoog!, want dan zullen onvlakheden (zgn. “knijpbulten”) ontstaan. Houd je bladen, schuurbord en vloerspaan daarom zo vlak mogelijk.
  3. Beoordeel de betonvloer tijdens het afwerken. Zo voorkom je dat er stukken vloer niet of niet goed afgewerkt worden. Of bijvoorbeeld een stuk betonvloer sneller of langzamer droogt dan verwacht of als er een stukje wapeningsnet boven de vloer uitsteekt.
  4. Draag tijdens het afwerken schoeisel met een platte zool, zonder grof profiel. Met name in de latere fasen van het afwerken en het nabehandelen krijg je grove voetafdrukken niet meer uit de toplaag gevlinderd. Er zijn (veiligheids)schoenen, dakdekkersschoenen genaamd die een platte zool hebben. Deze zijn ideaal om te dragen tijdens het afwerken
Nabehandelen betonvloer

Het is belangrijk dat je na het afwerken van de (monolith) betonvloer deze goed nabehandeld. Gedurende het verhardingsproces moet er namelijk voldoende water in het beton aanwezig zijn voor de chemische reactie van het cement. Nabehandeling is daarom meestal gericht op het tegengaan van uitdroging van de betonvloer.

Je kan de betonvloer afdekken met folie. Zorg ervoor dat de naden van de stroken folie elkaar tenminste 50mm overlappen. Daarnaast moet je voorkomen dat de folie kan wegwaaien.

Wat is de grootte van de opstelplaats voor betonpomp en betonauto?

Bedenk dat de afmetingen van de bijna gelijk zijn aan die van een vuilniswagen of zelfs groter!

Realiseer ook dat het gewicht van deze wagens varieert tussen 30.000 kg en 50.000 kg!

Ik kom buiten jullie servicegebied, wat nu?

Voor het uitbrengen van een passende offerte werken wij met een service gebied. Valt u buiten dit servicegebied ten tijde van de aanvraag, verzoeken wij u een bericht achter te laten via ons contactformulier.

Binnen enkele dagen zult u een offerte toegestuurd krijgen, indien bij vragen betreffende de aanvraag, zullen wij aanvullende informatie bij u opvragen.